Vijesti » Školski sport u svijetu » Školski sport u Danskoj

Školski sport u Danskoj

Image - Školski sport u Danskoj

Danski Školski sportski savez nacionalna je sportska organizacija, jedina takva u Danskoj.

DŠSS radi na poboljšanju zdravlja učenika organizirajući zabavne i tjelesne aktivnosti u danskim školama. Ako znate Danski prošećite njihovim web stanicama.

DŠSS provodi nekoliko velikih nacionalnih natjecanja u kojik teži okupiti što veći broj škola. Ciljna skupina natjecanja i turnira su svi učenici, od nastarijih do najmlađih, od sportaša do onih koji se tek uključuju u svijet sporta. Posebno se ponose sudjelovanjem unatjecanjima učenika s posebnim potrebama.

Najvažnije aktivnosti i natjecanja su: Dan za vježbanje, Play patrol, Školski sport,Graničar, školka natjecanja u košarci, odbojci, nogometu, rukometu i atletici.

Play patrol je zanimljiv projekt koji se provodi u vrijeme školskih pauza. Zadaća je projekta čak i za vrijeme odmora omogućiti da djeca ostanu aktivna kroz igri i zabavu. Projekt ima i svoju web stranicu.

Pogledajte što o projektu kažu mladi Danci

DŠSS izdavač je obrazovnih materijala i publikacija za edukaciju spoprtskih učitelja. Savez je također izdavač popularnog magazina IDRAET IN SKOLEN (Vježbanje u školi).   

DŠSS ima  15 područnih udruga koja usko surađuju sa školskim sportskim povjerenstvima uopćinama i sportskim odborima u školama. Lokalne udruge organiziraju aktivnosti nalokalnoj razini samostalno ili u suradnji s DŠŠS-om.

Misija i vizija

Vizija DŠSS-a je potaknuti djecu i mlade da kroz sport i kretanje stvore temelje za trajnunaviku bavljenja sportom i vježbanjem.

DŠSS ima za cilj promicati javno zdravlje :

 

-->