2016. - Nagradni natječaj ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET - sportski novinar

2016. - Nagradni natječaj ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET - sportski novinar

           

NATJEČAJ

„ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET“

pod nazivom „Sportski novinar“

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već petu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  se provodi pod nazivom Sportski novinar i trajati će od 01. prosinca 2015. do 15. svibnja 2016. godine. HŠSS i HOA organiziraju natječaj za odabir najboljeg sportskog članka/izvješća/intervjua na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se mogu javiti sva školska sportska društva u Republici Hrvatskoj

b) natječaj je organiziran u 2 različite kategorije:

  1. kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda osnovnih škola RH)
  2. kategorija srednjih škola

c) svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati pod samo jednom kategorijom

d) sportski članak/izvješće/intervju može biti napravljen na bilo kojoj razini natjecanju školskih sportskih društava koja organiziraju školski sportski savezi.

e) preporuča se da veličina poslanog teksta nesmije biti veća od najviše jedne kartice teksta (1800 slovnih mjesta)

f) svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora i profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), organizira natječaj na školskoj razini te  odabire članke koje će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ pod nazivom „Sportski novinar“

g) sportski novinari svoje će članke/izvještaje/intervjue direktno slati putem već pripremljene web forme (Internet).

h) ove godine svi tekstovi IPL novinara će konkurirati  za Natječaj Školski sport i olimpijski pokret

i) ) Ocjenjivački sud, koji se sastoji od pet članova, dva člana na prijedlog HŠSS-a i tri člana na prijedlog HOA-e, odabrat će pobjednike natječaja u obje kategorije

j ) Prezentacija pristiglih radova i dodjela nagrada će se organizirati tijekom završnice Državnog prvenstava školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2015./2016.

 

 NAGRADA

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

 

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn

 

Najbolji odabrani radovi bit će objavljeni u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.

KONTAKT

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, slobodni ste se obratiti gospodinu Stjepanu Crnokiću, prof., HŠSS, na sljedeći kontakt: [email protected] tel:01/6126-140.